Plenković: Procijenili smo da nam Brkić ne može donijeti nešto posebno

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Pleković poručio je u utorak čelniku SDP-a Davoru Bernardiću kako je bizarno da netko tko pretendira voditi Hrvatsku uoči izbora odbije doći na sučeljavanje.

“Očito je odbio zbog straha jer nema nekog drugog razloga. Moram priznati da mi je to jedna od najvećih i najnevjerojatnijih situacija u ovom mandatu, iako ih je bilo puno iza nas. Ovo je možda ‘točka na i’ u smislu sposobnosti i hrabrosti da se preuzme odgovornost”, ustvrdio je Plenković u Dneviku HTV-a.

Nakon što je Bernardić odbio sučeljavanje s predsjednikom HDZ-a večeras na HTV-u emisija je otkazana, a Plenković je dao intervju sukladno ranijoj odluci kuće da ako jedan od planiranih sudionika otkaže, drugi na njega ima pravo.

Kometirao je, među ostalim, i HDZ-ove liste na kojima je bilo mjesta i za neke njegove stranačke oponente poput Mire Kovača ili Božidara Kalmete rekavši kako je time pokazana “uključivost nakon zanimljivog unutarstranačkog procesa”.



Poslali smo nekoliko poruka našim biračima i članovima koji su možda podržali drugi tim na tim izborima. Mislim da je to zrelo i dobro i prava gesta za unutarstranačku demokraciju te demokraciju općenito, ustvrdio je Plenković.

Procijenili smo da nam Brkić ne može donijeti nešto posebno

Na pitanje kako se na listi HDZ-a ipak nije našao i njegov stranački oponent Milijan Brkić,Plenković je uzvratio kako Brkić nije bio niti predložen. “U ovom trenutku smo procijenili da ne može nešto posebno donijeti na ovim izborima”, ustvrdio je predsjednik HDZ-a.

O mogućim partnerima nakon izbora 5. srpnja Plenković je kazao da su im “glavni partner hrvatski građani”.

“Mi idemo po pobjedu, želimo povjerenje, imamo sjajne kandidate u svim izbornim jedinicama. Od 3. i 8., ako pogledate naše kandidate u usporedbi što su predstavili ovi iz ove koalicije koja kopira naziv iz Republike Srpske. S druge strane imate Domovinski pokret i Most, razlike su ogromne. Najvažnije je što tko može napraviti. Mi ćemo pobijediti na ovim izborima, a nakon toga ćemo sastaviti vlast”, poručio je Plenković.

Plenković je izbjegao odgovoriti na izravno pitanje ‘Domovinski pokret – da ili ne’ rekavši tek kako treba pričekati rezultate izbora.

Komentari