Plenković optužio Milanovića da širi govor mržnje: Može on lupati štogod hoće, ali naići će na otpor nas koji imamo zdrav razum

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas obilazi Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.

U Osijeku je sudjelovao na svečanom otvorenju osječkog Putničkog pristaništa na Dravi, a po završetku svečanosti sastao se s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

U međuvremenu je stigla vijest da je Anušić pozitivan na koronavirus. Plenković je rekao da vjeruje kako će župan biti dobro. Rukovali se, kaže nisu, a hoće li netko trebati u samoizolaciju, pitanje je za epidemiologe.

Potom je komentirao Milanovićeve objave na Facebooku i njegov sukob s Miloradom Popovcem.



Rekao je da je predsjednik teško pravno poražen i politički ponižen, a ako nastavi tim putem, poražen će biti i u Saboru.

“Ono što je zastrašujuće i frapantno, objasnit ću sada, kada sam rekao talog društvenih mreža, vidim da to ni on ni ovi jataci iz Mosta ne razumiju, za mene je to mržnja koja se razvija i truje društvo. Milanovićeve objave su talog društvenih mreža, ono što on piše je govor mržnje. Bit ću eksplicitan. On je zacrtao metu na Pupovca, što je Pupovac jutros u radijskoj emisiji potvrdio. To je sramotno. Ovo što proživljavamo je drskost i sramota”, rekao je Plenković.

Prozvao je Klisovića i Miljenića da kažu slažu li se “s crtanjem mete predsjedniku SDSS-a od strane predsjednika Republike”.

“Može on lupati štogod hoće, ali naići će na otpor nas koji imamo zdrav razum”, dodao je premijer.

Za situaciju s veledrogerijama rekao je kako je “uobičajena”. Uvijek uoči izbora veledrogerije kreću tražiti sredstva. Razgovarat će se s njima”, dodao je, prenosi N1

Komentari