Plenković odgovorio predsjedniku SDP-a: Gospodin Grbin očito konfabulira. Vidim da se zabunio oko toga tko to politizira vojsku

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovorio je u subotu predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu kako se očito zabunio kada je rekao tko politizira Hrvatsku vojsku. 

Istaknuo je da to nije ni on niti Vlada, nego da to radi Zoran Milanović koji glumi šefa oporbe jer Grbin to očito ne može.

“Gospodin Grbin konfabulira očito ošamućen katastrofalnim razvojem događaja da nisu skupili niti dovoljno potpisa za svog željenog kandidata za župana Osječko-baranjske županije. Vidim da se zabunio tko to politizira vojsku. Dakle, sigurno je ne politiziram niti ja niti vlada HDZ-a”, rekao je Plenković novinarima u Požegi odgovarajući na Grbinovu optužbu.

Dapače, mi smo ti, istaknuo je Plenković, koji smo rekli da se ni u kome slučaju ne smije dovesti u situaciju da Hrvatska vojska bude politizirana. Smatra da to radi Zoran Milanović koji glumi šefa oporbe jer Grbin to očito ne može, a nakon lokalnih izbora je pitanje hoće li biti ono što danas, kazao je Plenković u sklopu obilaska Požeško-slavonske županije i potpore kandidatima HDZ-a za nastupajuće lokalne izbore.



Peđa Grbin izjavio je, uz ostalo, danas u Puli da Milanović “čuva Hrvatsku vojsku od politizacije koju pokušavaju provesti HDZ i Plenković”.

Komentari