Plenković očekuje temeljitu analizu poraza HDZ-ove kandidatkinje

Bruno Konjevic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak kako očekuje da će Predsjedništvo HDZ-a na sjednici koja će se održati večeras napraviti temeljitu analizu izbornog poraza njihove kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović.

“Očekujem temeljitu analizu, izvješće šefa izbornog stožera i svih drugih aktera”, odgovorio je Plenković upitan očekuje li ponovno kritike članova stranke na svoj račun, kakve su se nakon poraza mogle čuti u izbornoj noći.

Nakon radnog sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom Plenković je u Parizu najavio je da će o svemu dati izjavu večeras u Zagrebu, nakon rasprave na sastanku stranačkog vrha.

Na primjedbu novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića kako ne zna što znači najavljena “tvrda kohabitacija”, Plenković je kratko odgovorio “znat će”.



Podsjetimo, ranije danas, predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora kazao je kako “današnja sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a neće biti mirna kao sjednica predsjedništva Sabora”.

Komentari