Plenković obišao sisačku bolnicu: Organizirat ćemo evakuaciju svih onih koji ne mogu ostati

Screenshot

Premijer Andrej Plenković posjetio je sisačku Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” kojoj su u razornom potresu u utorak oštećeni svi stariji dijelovi bonice te će zbog toga, rekao je premijer u izjavi, u Zagreb veća danas biti premješten dio pacijenata.

“U dogovoru s ministrom zdravstva Vilijem Berošem dogovorit će se da se sve koje se može, transferira u zagrebačke bolnice i da one apsorbiraju te pacijente. Jer, nova zgrada je dobra ali nema grijanje, a svi moraju biti u uvjetima dostojnima čovjeka, pacijenta. Organizirat ćemo transport. Hrvatska vojska šalje helikoptere, dio će otići helikopterima, dio Hitnom službom i tijekom popodneva organizirat ćemo evakuaciju svih onih koji ne mogu ostati”, rekao je premijer u izjavi novinarima ispred bolnice u kojoj je smješteno 250 pacijenata.

Nemamo što drugo napraviti, ovdje nije sigurno, a tamo gdje nije sigurno ne mogu biti pacijenti, dodao je premijer.

Sutra na vladi donosimo odluke 

Plenković je nakon Siska otišao obići i Pokupsko te Glinu, a nakon toga će u 19 sati u NSK biti održan uži kabinet Vlade na kojem će, kako je rekao u izjavi u Sisku, sabrati sve što se zbiva te kako bi se na sutrašnjoj sjednici Vlade donijele odluke o pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji koju je danas pogodio razorni potres.



“Sistematizirat ćemo stvari danas popodne, a sutra na Vladi donosit ćemo odluke”, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Beroš rekao je da u ovome trenutku još nema sve podatke o broju ozlijeđenih u potresu, a ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je da je riječ o 20-ak ozlijeđenih, najvećim dijelom iz Petrinje, od toga dvoje s težim ozljedama, ostali s lakšim.

“Dio ih je transportiran u zagrebačke klinike, a dio je zbrinut u Sisku i od njih dio je otišao kući, a dio je hospitaliziran”, rekao je.

Naglasio je da dok se ne provede stručna procjena i dok se ne vidi može li se koja od zgrada vrlo brzo popraviti oni nemaju “sutra kamo doći, osim zgrade ginekologije”.

Rekao je i da je u trenutku potresa bio u tijeku jedan porod i to “u kontejneru”, a beba i majka su dobro.

Komentari