Plenković o suradnji s Čačićem: Potpora je dobra i za Vladu i za njega, nismo iznevjerili ono za što smo si dalu ruku

Andrej Plenković Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je kritike dubrovačkog gradonačelnika na kampanju Davora Filipovića te izjave Reformista koji uvjetuju potporu većini u Saboru.

“Što se tiče Čačića i koalicije, mi smo razgovarali jučer. Podsjetit ću, ovo je naša druga Vlada gdje Čačić daje potporu. Potpora je dobra i za Vladu i za njega i za sjever Hrvatske i za građane Varaždinske županije. A što se tiče našeg programskog dogovora, mi tu nismo ni milimetra iznevjerili ono za što smo si dali ruku na početku. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora i lokalnih izbora, tada je dogovoreno da će svaka ekipa igrati posebno i da to neće imati utjecaja na nacionalnu razinu. Vjerujem da će se u idućim danima vidjeti kakav će se dogovor postići. To je pitanje za njih”, rekao je.

Komentirao je izjavu Mate Frankovića, dubrovačkog gradonačelnika, koji je kritizirao kampanju Davora Filipovića, ali i izjavio kako ne misli da su mediji namjerno krivo izgovarali ime kandidata HDZ-a.

“Mogu svi iznositi svoj stav, no ja znam koliko je Mate radio na kampanji i nisam siguran da je baš vidio što se događa u Zagrebu. Cjelinu sliku vide koji su pomagali svima”, poručio je.



Osvrnuo se ne reforme u zdravstvu. “Radimo na tome cijelo vrijeme. Niz promjena u zdravstvu već je napravljen te su troškovi zdravstva veliko opterećenje proračuna, mora se pronaći način generiranja tih troškova”.

Komentari