Plenković o snimci s Odbora: Reforma zdravstva traje, postoje različiti planovi kako tome pristupiti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Istru, gdje se je u Puli sastao sa zamjenikom župana Fabriziom Radinom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, te je nakon sastanka dao izjavu za novinare, na kojoj je komentirao napredak u cijepljenju, kao i snimku sjednice saborskog Odbora za zdravstvo.

“Što se tiče procjepljivanja, mi smo se izborili da Hrvatska dobije dodatne doze Pfizerova cjepiva”, rekao je Plenković, dodavši da se radi na tome da se dostave dodatne doze. “Na taj način kompenziramo situaciju koja je nastala usporavanjem isporuke cjepiva AstraZenece. Naš je cilj da prvom dozom bude procijepljeno 55 posto odrasloga stanovništva do 1. srpnja i na taj način bismo mogli govoriti o vrlo značajnoj zaštiti hrvatskoga stanovništva od covida-19”, rekao je Plenković.

Sjednica Odbora za zdravstvo

Komentirajući sjednicu saborskog Odbora za zdravstvo premijer je rekao kako je dao Ministru financija Zdravku Mariću i Ministru zdravstva Viliju Berošu zadatak da riješe problem veledrogerija, te smatra kako su ga oni ‘uspješno riješili’, te dodao,

“Što se tiče reforme zdravstva, to je na dnevnom redu svih hrvatskih vlada proteklih 30 godina. Nikakve veze lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva”, rekao je Plenković, dodavši da treba smanjiti rashode, koji su veliki i kontinuirano rastu.



“Reforma zdravstva traje, postoje različiti planovi kako tome pristupiti. Ako postoje novi zakoni i ako ih je ministar Beroš sa suradnicima pripremio, mogu ići na Vladu idući tjedan”, rekao je Plenković.

Komentirao je i izjavu ministra Vilija Beroša. “On je to natuknuo, ali to nije točno, reforma zdravstva nema veze s lokalnim izborima”, ponovio je premijer.

Osvrnuo se i na prozivke šefa SDP-a, Peđe Grbina, koji je rekao da je Hrvatska dobila najviše novca iz europskih fondova jer je najsiromašnija.

“Pa dobro, on je cementiran na 16 posto. Nacionalni plan obnove je jasan, resori rade na tome mjesecima. Za razliku od njegove teze da smo dobili najviše novca iz Europske unije zato što smo mi najsiromašniji, moram reći da to nije točno. Ja Grbina u raspravi o tome nisam ni registrirao”, rekao je Plenković.

Komentari