Plenković o presudi: Današnje vodstvo stranke ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca

Profimedia

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Rijeku, gdje je u tvrtki Jadran–galenski laboratorij d.d. održao sastanak s predstavnicima Uprave.

Nakon sastanka i obilaska premijer je dao izjavu za medije. Rekao je da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od 8 posto na tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju.

“Na tragu naše politike je da pomažemo komanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti”, rekao je Plenković.

Presuda Sanaderu i HDZ-u

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu. “Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca…”, rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu. “Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva.”

Na pitanje osjeća li sram, rekao je kako to vrijeme nema veze s aktualnim vodstvom stranke. “Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. HDZ će putem zakonskih zastupnika uložiti žalbu”, rekao je.

O Milanoviću

Na kritike predsjednika Zorana Milanovića, koji je njega i predstojnika premijerova Ureda nazvao vladikom i kaluđerom, Plenković je odgovorio usporedbom. Milanovićeve izjave uporedio je s onima zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto.

”Ta sprega između Krišto i Milanovića je jasna kao dan. Bilo je tu još laži. Laž o tome koju je izrekao da smo mi protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u Federaciji BiH. Laž da ne može biti veća. U pismu gospodina kojeg naziva kaluđerom, gospodin Zvonimir Frka Petešić je kaluđer. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu… Javnost mora shvatiti logiku gospodina Milanovića”, poručio je.

Na Milanovićeve kritike o održavanju kolone sjećanja, Plenković je kratko odgovorio: ”Ako ga je strah neka ne ide”.

Kaže da je prošlog petka imao predložena 3 termina za sastanak VNS-a. “Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku”.

“Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati”, kazao je Plenković, prenosi N1.

Komentari