Plenković o pregovorima sa sindikatima: Imali smo jako dobre razgovore, paket je cjelovit i dobro osmišljen

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, prilikom dolaska u Hrvatski sabor na Aktualno prijepodne, komentirao jučerašnju ponudu Vlade obrazovnim sindikatima.

“Imali smo jako dobre razgovore. Paket je cjelovit i dobro osmišljen i važno je da to čuju naši učitelji i nastavnici”, kazao je premijer.

Potom je ponovio da je Vlada obrazovnim sindikatima u štajku ponudila paket kojim bi se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto.

Premijer je kazao i kako će Vlada, sindikati i vanjska institucija “ispraviti nepravde i nelogičnosti koji poštuje u uredbi o koeficijentima složenosti poslova s ciljem da se usvoji odmah nakon idućih izbora i da imamo jasno definiran sustav plaća u državnom i javnom sektoru. Pritom idemo i s povećanjem božićnice, regresa, dara za djecu i povećanja otpremnine. Kad akumuliramo ovih 10,4 posto u 2020. s dosad 11,49 povećanja, to će biti povećanje plaće za učitelje i profesore u našem mandatu od 23,1 posto”.

“Sadržaj ispred forme”

“Smatram da smo nakon vrlo dobrog sastanka održanog jučer postigli visok stupanj međusobnog razmumijevanja. Kod svakog dogovora treba pokušati postići kvalitetan i zdrav kompromis.

Najvažnije je da naši učitelji i nastavnici razumiju cjelinu ove ponude, sadržaj ispred forme, to je vrlo važno”, rekao je premijer za N1.

Komentari