Plenković o Milanoviću: Svjedočimo novom sportu koji se zove Twitter pisma

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade komentirao je korespondenciju s Uredom predsjednika Milanovića.

“Mi sad svjedočimo jednome novom sportu koji se zove Twitter pisma. Sve što se napiše odmah se objavljuje. Primjerice, ja sam jučer prije vidio to pismo u medijima nego što sam ga dobio na svom stolu jer smo imali dosta angažiranu radnu atmosferu jučer”, rekao je Plenković.

“Ja sam već sad premijer više od četiri godine. Imali smo otprilike dvije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost godišnje do sada. U neko vrijeme istodobnog obnašanja mandata s aktualnim predsjednikom jednu. Malo smo jučer uzeli vremena pa gledali je li bilo neke korespondencije s aktualnom ili bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanka. Nema ih”, dodaje.

Kaže kako se ne sjeća da je bilo kada primio osobno pismo niti poslao neko pismo u vezi toga i kako neće to niti slati.



“Ono što ću rado potpisati s predsjednikom je poziv kojeg ćemo uputiti drugim članovima VNS-a. Jednom kad se dogovorimo o terminu VNS-a i Dnevnom redu. Ja moram priznati da ne znam koje to Vijeće za nacionalnu sigurnost koje zasjeda s kamerama kao što ste vi ovdje s nama. Možda bude neka fotografija i bude malo priopćenje s tog sastanka. To je praksa VNS-a otkad postoji”, ističe.

“Ovakva rasprava o Twitter transparentnosti međusobnog dopisivanja o ovakvoj temi je jedan novum pa ćemo ga mi tako i doživljavati. Korespondenciju na ovu temu će s naše strane i dalje voditi predstojnik mog ureda i slati sugestije što se tiče dnevnog reda i termina gospodinu Orsatu Miljeniću”, dodao je Plenković, prenosi N1.

Komentari