Plenković o Krstičeviću: Sigurno je osobno pogođen jer je vrlo emotivan, razgovarat ćemo

N1

Premijer Andrej Plenković na press konferenciji sazvanoj povodom odluke Suda EU koji se proglasio nenadležnim za hrvatsko-slovenski arbitražni spor, komentirao je i aferu s kućom ministra obrane Damira Krstičevića. Krstičević nije ponudio ostavku, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje.

“Poznajući ga dobro i kao ministra, koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje”, rekao je Plenković, piše N1.

Krstičević o aferi s imovinskom karticom: Što mi je trebao ovaj povratak u politiku



Podsjetimo, ministar obrane je u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

VIDEO Ministar Krstičević pojasnio pogrešku prilikom popunjavanja imovinske kartice

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog. Jučer je elektronskim putem podnio povjerenstvu novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti.

Komentari