Plenković o Istri: Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas se obratio medijima povodom sjednice Županijskog HDZ-a održane u Svetom Petru u Šumi.

O aktualnim temama

Za početak, Plenković je govorio o samim temama protekle sjednice, a to su primarno bili Pelješki most te situacija u Istri: “Ono što će se dogoditi je kraj radova, konačno spajanje, a pravo otvaranje, završetak cijelog projekta, bit će iduće godine. Mi koji smo operativno involvirani, a Vlada je, bit ćemo tamo. Nisam se bavio pozivima. Dogodine će biti fešta pa će svi koji su podržavali taj projekt moći biti tamo.”

O Istri kaže: “Kozlevac je zadovoljan, imamo odličan odnos. Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje.”

O ZDS

Zatim se dotaknuo i teme koja je uvijek aktualna, ona o pozdravu Za dom spremni, ali i o optužbama da je u Srbu održan ustaški dernek: “Pročitao sam što se zbiva. Prema sadašnjem zakonu sve mehanizme koje imaju policija i sudovi, tu su za poduzimanje mjera.



Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovat će ponovno ako treba. O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno. Dogovorit ćemo se o mogućem sastanku s predstavnicima žrtava NDH.”

 

Komentari