Plenković o drami u Saboru: Ovo dugo nećemo zaboraviti. Raditi politički cirkus zbog 42 kune mjesečno može samo ovakva oporba

Profimedia

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, iz Omišlja je komentirao kaos u Saboru, u kojem je oporba srušila kvorum, zbog neglasanja o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

“Sad sam se čuo s kolegama, nedostajao nam je jedan zastupnik, a kao što znate, on je u bolnici i bori se s covidom. Nije u pitanju kvorum, nego činjenica je Miroslav Tuđman u nemogućnosti sudjelovati na sjednici. Ali ovo je važna poruka da je cijela oporba išla na rušenje kvoruma znajući da se jedan zastpunik praktički bori za život”, rekao je Plenković.

“Ovo nećemo zaboraviti, ovo dugo nećemo zaboraviti, a ne bi trebala ni hrvatska javnost”, rekao je Plenković o kaosu u Saboru.

Inicijativu za ukidanjem članarine u HGK-u ocijenio je populističkom politikom, jer najniža članarina iznosi 42 kune mjesečno.



“Nitko od nas ne kaže da HGK ne može možda bolje raditi, biti korisnija, dostupnija poslovnim subjektima, ali HGK ima svoju tradiciju čini mi se 160 godina i to nisu tijela koja se demontiraju na brzinu, zbog oporbenog hira ili nekakvih demagoških i populističkih namjera. Raditi politički cirkus zbog 42 kune mjesečno može samo ovakva oporba kakvu Hrvatska danas ima”, rekao je Plenković.

Komentirao je i popuštanje mjera i prosvjede ugostitelja, koji i dalje ostaju zatvoreni.

“Zimski mjeseci nisu baš najpogodniji za covid-19. Većina mojih kolega premijera, kancelara, predsjednika, idu u daljnja zatvaranja. Dakle, ide se u postrožavanje mjera koje su u startu strože nego kod nas. Nema frizera, nema niza uslužnih djelatnosti. Mi smo napravili nužno popuštanje, a to je nastava u osnovnoj školi i omogućavanje sporta. To je poruka potpore jako dobrom ponašanju hrvatskih građana koji su u proteklih nekoliko tjedana omogućili povoljnu situaciju”, rekao je Plenković.

Dotaknuo se i slučaja Žarka Tušeka, koji je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

“Što se tiče slučaja Tušek, ja sam s njim razgovarao. Ovo što se dogodilo ima isključivo veze s njegovom funkcijom koju nema od jučer, a to je predsjednik ogranka Krapinsko-zagorske županije. Nije čovjek koji je njega snimao nikakav zviždač. To je političar, neovisni, koji je sklon nekakvim očito hepeninzima. On je nasamario Stožer civilne zaštite gdje je na čelu SDP-ov župan Kolar sa zahtjevima za propusnice. Ovo je napravljeno s predumišljajem. Tušek je teško politički pogriješio i za to snosi odgovornost”, rekao je Plenković.

Komentari