PLENKOVIĆ I DIVJAK Ako ne želi sudjelovati u pregovorima, može sama otići

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je u izvanrednom obraćanju javnosti komentirala štrajk djelatnika u obrazovanju te naglasila kako se “sustav nalazi u potpunoj blokadi te da je to rezultat igre moći između sindikata i premijera u kojoj ona ne želi sudjelovati“.

Šokantnu izjavu aktualne ministrice za portal Direktno su komentirale bivša ministrica prosvjete i športa Ljilja Vokić te državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanja Putica.

Na pitanje bi li ova situacija mogla značiti da će predsjednik Vlade Andrej Plenković od ministrice Divjak tražiti ostavku Putica je rekla kako to ne može komentirati, ali da ministrica može sama ‘povući određene poteze’.

“Ne bih komentirala priče o smjeni ministrice. Ako je ona rekla da ne želi sudjelovati u pregovorima Vlade i sindikata, može sama poduzeti odgovarajuće poteze”, kratko je naglasila Putica.



Izjavom aktualne ministrice šokirana je i Vokić.

“Mogu samo reći da je to za mene nevjerojatna izjava. To što je ministrica rekla je za mene nepojmljivo”, zaključila je Vokić.

Bivši ministri: I Milanović bi je smijenio!

Kako neslužbeno doznajemo, nekoliko ministara iz Plenkoviće Vlade ostalo je šokirano izjavom Blaženke Divjak, koja sada sužava manevarski prostor premijeru Plenkoviću, ali i HNS-u. Poznato je, kaže jedan od bliskih suradnika premijera, kako predsjednik Vlade ne voli kada ga se stavlja pred ultimatume i svakome to zamjera.

O Blaženki Divjak i njenom najnovijem istupu dobro mišljenje nemaju čak ni neki od zastupnika HNS-a, koji su za portal Direktno to komentirali riječima “nije nam to trebalo” ili tako se “ne vodi politika”. Čak i jedan od bivših ministara u vladi Zorana Milanovića za portal Direktno je istup ministrice Divjak prokomentirao riječima: “uskoro će postati bivša”.

“To ne bi tolerirao ni Zoran Milanović. Ili si ministar u vladi ili si sindikalist. Ne možeš tijekom štrajka biti izmeu. To je njezin resor i ako netko mora otići to je ona”, ističe bivši ministar.

Komentari