Plenković o ćiriličnim pločama u Vukovaru: Mi ćemo poštovati zakon i gledati specifične okolnosti koje postoje u gradu

Hrvatski sabor će glasovati o povjerenju novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. O povjerenju Vladi, Sabor će glasovati odmah nakon završetka rasprave, za što su im potrebni glasovi većine svih zastupnika – 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a. Nakon što ih Sabor potvrdi, predsjednik i članovi Vlade svečano će prisegnuti.

Nakon što je premijer Andrej Plenković predstavio program Vlade Marijan Pavliček, Plenkovića je upitao hoće li Vlada u Vukovar uvesti dvojezične table.

“Jako dobro smo upoznati sa stanjem u Vukovaru. Ova Vlada najviše je učinila za Vukovar, vi to jako dobro znate kao zamjenik gradonačelnika Vukovara. Mi ćemo to i nastaviti”, rekao je Plenković, dodavši da je Vukovar simbol Hrvatske.

“Što se tiče pitanja suživota s nacionalnim manjinama i u Vukovaru, to je važno pitanje. Mi ćemo poštovati zakon i gledati specifične okolnosti koje postoje u gradu radi suživota Srba i Hrvata u Vukovaru”, rekao je Plenković.



Komentari