Plenković o cijepljenju: Nekima još treba ohrabrenje

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a dao izjavu za medije tijekom koje je govorio o aktualnom stanju u pandemiji te cijepljenju.

O cijepljenju

Prvo je govorio o cijepljenju gdje je još jednom ponovio njegov značaj: “Nekima još treba ohrabrenje. Mnoge informacije na internetu su netočne i navode ljude do pogrešnih zaključaka. Internet je nepresušan izvor informacija. S obzirom na brojne dezinformacije, očekujemo da će većina naših gradjana, možda malo sporije, ali postupno doći do zaključka da je cijepljenje dobro.”

“Svatko tko se danas zarazi, a nije se cijepio, pa završi u bolnici, na respiratoru, u najgorem slučaju izgubi život, mogao je to spriječiti da se cijepio. Sada moramo gledati da smanjimo smrtnost što je više moguće”

O Medvedu i Glasu poduzetnika

Zatim se osvrnuo ministra branitelja Tomu Medveda te Udrugu Glas poduzetnika: “Hrvatska Vlada osigurala je privatnom sektoru u covid krizi skoro 12 milijardi kuna poslodavcima za plaće, izbjegla eksploziju nezaposlenosti, stečajeve… Hrvatska danas ima više zaposlenih nego ranije.”



“Donošenje Zakona o civilnim stradalnicima je još jedan korak naprijed. Tomo Medved ima veliku podršku. Čvrsto stojimo iza sadržaja njegova zakona. Idemo koracima za koje smatramo da su dobri i za branitelje i civilne stradalnike”, piše N1.

 

Komentari