Plenković o Beljakovom tvitu: Nekulturan, primitivan, lažno optužuje ljude koji su izborili hrvatsku samostalnost

Bruno Konjevic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u Strasbourgu komentirao je status na Twitteru Kreše Beljaka koji je napisao da UDBA nije ubila dovoljno emigranata. Šef HSS-a se kasnije ispričao, no reakcije ne prestaju stizati.

“Ja sam mislio da ćete me pitati nešto o gospodinu Beljaku. Nije to smiješno, nemojte se smijati. Gledam medijske reakcije, naročito jednog dijela medija koji gotovo da ne kažu ‘evo, malo se zaletio’. Da je to napravio netko iz HDZ-a ili netko iz opcija koje su desnije od nas, bilo bi zgražanje, napadi, osude na ntu i gotovo prijave europskim institucijama”, rekao je Plenković.

Krešo Beljak se ispričao zbog ‘nesretnog i nespretnog’ tvita o UDBA-i



“Takva vrsta ponašanja nekoga tko je u krajnjoj liniji dao potporu novoizabranom predsjedniku koji je imao parolu ‘normalno’ je sve samo ne normalno. To je nenormalno, nekulturno, primitivno, divlje. Taj isti Beljak je, kad sam ja bio ovdje prije dvije godine, čini mi se, predstavljao našu viziju Europe u Europskom parlamentu, našao za shodno da komentira, pa čak kritizira ili posprdno aludira na činjenicu da sam ja ovdje govorio pred na pet jezika.

Krešo Beljak žali što UDB-a nije ubila više emigranata?

On takav kakav je, nekulturan, primitivan, čovjek koji lažno optužuje ljude koji su praktički izborili hrvatsku samostalnost. Usto je nepismen. Nije u stanju sastaviti ni onih 150 ili koliko već banalnih znakića na Twitteru. Njegova isprika meni, zajedno s njegovim ponašanjem, a i onima koje podržava ne znači apsolutno ništa”, završio je Plenković.

Komentari