Plenković: Nismo se našli ni u kakvoj krizi upravljanja, sve funkcionira

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Slatini gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Komentirao je jučerašnji HRejting prema kojem nitko nema većinu, a Restart koalicija bi trebala dobiti više mandata od HDZ-a. Na to premijer Plenković kaže:

“Kampanja traje, ima i drugih anketa. Ja sam uvjeren da ćemo na ovim izborima pobijediti s obzirom na program, na ono što naši građani očekuju”, kazao je. Novinare je zanimalo na koje se ankete referira, na što je on rekao da se radi o anketi Nove TV.

“Gledajte, mi idemo to da dobijemo što veću potporu. Ja očekujem da će ta pobjeda biti slična onoj iz 2016. godine i tada je bilo anketa koje su davale prednost lijevoj koalciiji, pa smo pobijedili. I to uvjerljivo”, dodao je.



Što se tiče postizbornih koalicija kaže da prvo treba pričekati i vidjeti tko će ući u Hrvatski sabor.

“Mi mislimo da smo puno kvalitetnihi od nekih alternativnih desnih opcija. To su sve politički eksperimenti koji su se pokazali neuspješnima.”

Kazao je i sljedeće: “Netko tko nema tu vrstu autoriteta ne može voditi Vladu. Netko tko nije razumio vježbu od siječnja do rujna 2016. taj ništa nije naučio.”

Nismo se našli ni u kakvoj krizi upravljanja

Upitan nalazimo li se u krizi upravljanja odgovara da ne.

“Nismo se našli ni u kakvoj krizi upravljanja, sve funkcionira – ljudi primaju plaće, mirovine. Imamo nešto povećani broj zaraženih posljednjih dana, a drugo je ta činjenica da prema svim podacima koje imamo čini se da je preintenzivna ta želja mladih da se druže po noćnim klubovima i tu dolazi do bliskih kotakata, onih pravih bliskih kontakata.”

“Mi u ovom trenu imamo jednu pozitvinu stvar, a to je da nitko od tih novozaraženih ili oboljelih nema neke teže oblike bolesti, nitko nije na respiratoru”, kazao je premijer.

Kaže i kako ništa nije ugroženo što se izbora tiče.

“Ništa nije ugroženo, još jednom ponavljam – donijeli smo što ste vidjeli na telefonskoj sjednici Vlade. Povećali smo naknade biračkih odjela, omogućili da stožer civilne zaštite osigura svu potrebnu opremu, HZJZ će sutra izdati preporuke kako će se izbori održati. Mislim i dalje, istinski sam uvjeren s obzirom na ssve procjene iskustava sa sličnim respiratornim bolestima da je bolje imati legitimitet sada kako bismo što prije bismo postali politički staibilni.”

“Ako netko zna što je politička stabilnost, ja to znam bar mrvicu bolje do drugih – da idemo u jesen sa staiblnom vladom, parlamentarnom većinom možemo se baviti ključnim pitanjima”, kaže premijer, prenosi N1.

Komentari