Plenković: Nema pritiska što se tiče kupnje borbenih aviona

Andrej Plenković Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao sjednicu Vijeća za obranu o nabavi borbenih aviona na kojoj je sudjelovalo i predsjednik Zoran Milanović.

“Postoje teme koje povezuju predsjednika Vlade i države. Odradili smo sastanak na temu višeborbenih aviona, ništa drugo nije bila tema razgovora”. Rekao je da nema pritiska što se tiče kupnje aviona.

Govorio je i o protokolu.

“Nema zajedničkog polaganja vijenaca, to je principijelna odluka – svatko polaže svoj vijenac, o tome više ne treba divaniti. Niti je to bila prije praksa, niti tijekom ovog mandata, niti je to bitno”.



Komentirajući situaciju u bolnici Sestre milosrdnice rekao je: “Ne znam tko su svi ti ljudi koji se spominju. Ima v.d. ravnatelja Vinogradske, njihovi pravilnici, u to se ne miješam. Neka se sve ispita i istraži”.

Podsjetimo, Vijeće za obranu održalo je 14. sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i na kojoj je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Komentari