PLENKOVIĆ: Nama je u interesu da se s Crnom Gorom povezujemo; ABAZOVIĆ: Neizmjerno smo zahvalni Hrvatskoj što je Europsku uniju donijela na našu granicu

Foto: Damir Krajač/Cropix

Premijer Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima crnogorskog premijera Dritana Abazovića, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Nakon sastanka u zgradi Vlade Abazović je prešao na drugu stranu Markova trga gdje se susreo s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Premijeri Plenković i Abazović obratili su se medijima.

– Nama je u interesu da se s Crnom Gorom povezujemo i kada je riječ o trans europskim prometnim i energetskim pravcima, osobito jadransko-jonski koridor. Isto tako da se nastave razgovori vezani uz jadransko-jonski plinovod. Sve su to teme koje su se dodatno aktualizirale nakon brutalne ruske agresije na Ukrajinu, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.



– Naša budućnost je zajednička. Mi Crnu Goru vidimo kao dio EU. Neizmjerno smo zahvalni Hrvatskoj što je Europsku uniju donijela na našu granicu. Očekujemo da upravo Hrvatska kao naš najbliži susjed i naša bratska država bude glavni pokretač svega onog europskog u Crnoj Gori, naglasio je Dritan Abazović, crnogorski premijer.

Komentari