Plenković najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a

andrejplenkovic.hr

Premijer Andrej Plenković je preko svoje internetske stranice najavio kandidaturu za čelnika HDZ-a na unutarstranačkim izborima. Plenkovićev tim čine koji čine ministar branitelja Tomo Medved kao kandidat za zamjenika predsjednika. Kandidati za potpredsjednike bit će predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, osječko-baranjski župan Ivan Anušić te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Plenković je podsjetio na pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima pod njegovim vodstvom, te je “s osjećajem posebne odgovornosti prema hrvatskoj državi, hrvatskom narodu i HDZ-u kao njegovoj stožernoj stranci” odlučio ponovno istaknuti kandidaturu za predsjednika HDZ-a”.

“Činim to uvjeren da zajedničkim snagama možemo nastaviti provoditi politiku koja mijenja Hrvatsku nabolje”, te rekao da HDZ iz demokratskih izbora mora izaći “još snažniji”.

“Tako okupljeni pred parlamentarne izbore sa svim svojim snagama i pogledima, moći ćemo zajedno, srcem i djelima, pobijediti i nastaviti odvažno i odgovorno raditi za Hrvatsku”, rekao je Plenković.



“Pozivam vas da se još jednom okupimo oko našeg programa, ojačamo stranku te gradimo Hrvatsku kao uspješnu i razvijenu članicu Europske unije, zemlju kvalitetnih uvjeta života te ponosnih i zadovoljnih ljudi”, zaključio je aktualni predsjednik HDZ-a.

Komentari