Plenković: Kujundžić mi nije predočio papire, je li kriv nije predmet mog interesa

Davor Pongracic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon današnjih konzultacija u srijedu će predložiti njegova nasljednika

“Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu korona virus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku pojasniti sve o svojoj imovini”, poručio je premijer Andrej Plenković u prvoj izjavi nakon što je medijima odaslana informacija da je smijenio ministra Milana Kujundžića.

Također je poručio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Premijer Andrej Plenković se novinarima obratio nakon govora održanog na konferenciji Energetika 2020. “Green New Deal za Hrvatsku” u organizaciji Jutarnjeg lista, u utorak, koja se održava u hotelu Esplanade Zagreb.



“Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama”, rekao je.

“Ne znam”, riječi su kojima je Plenković odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv za sve afere koje mu se stavljaju na teret.

“To nije bio predmet mog interesa, to nije nešto o čemu smo razgovarali, rad Vlade pa i moje vrijeme ne možemo opterećivati s ovom pričom koja se vrti zadnjih dana”, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje što je sporno u priči oko nekretnina ministra Kujundžića.

“Nije važno, zabrinjava me jedan fenomen da se medijskim aktivnostima jako trese ministre tako da je fokus rada Vlade u nekom obrambenom stavu. Ne govorim o tome da li je bilo opravdano, bilo je toga i prije, ali nikada kao danas… To živim već tri i pol godine. Mi moramo imati proaktivni stav, da riješavamo probleme hrvatskoga društva”, rekao je Plenković okomivši se na medije.

Progovorio je i packama Jadranke Kosor koja tvrdi da je premijer odgovoran za smjenu 14 ministara.

Pristižu reakcije političara na smjenu Milana Kujundžića

“Nemam pojma što je rekla bivša premijerka, ali ja sam uz nju bio do kraja”, osvrnuo se na primjedbu Jadranke Kosor da je ovo već 14. ministar koji je otišao i da je odgovornost i na Plenkoviću, prenosi Dnevnik.hr.

Premijer Plenković smjenio je ministra Kujundžića: U ovom trenutku Kujundžić je bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva

Komentari