Plenković: Korupcija je neprihvatljiv fenomen u hrvatskom društvu i borba protiv nje traje stalno i nema nedodirljivih

Screenshot

Privođenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića komentirao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u zadnjoj ovosezonskoj emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.

Nije u velikoj mjeri htio iznositi svoje mišljenje već je rekao kako “ne želi prejudicirati bilo čiju odgovornost, ali da ta situacija nije ugodna ni za HRT ni za Sabor, koji je imenovao Bačića”.

Napomenuo je kako će u srijedu Odbor za medije i informatizaciju održati sjednicu na kojoj će biti predloženo Bačićevo razrješenje i imenovanje vršitelja dužnosti.

Izbor novog ravnatelja očekuje se u rujnu

“Jedini logičan izbor nakon konzultacija i rasprave o ovoj temi je da to bude Renato Kunić, koji trenutno prema Statutu HRT-a obavlja svojevrsnu ulogu zamjenika ako glavni ravnatelj ne može obavljati svoju dužnost”, naglasio je premijer.



Kako se bliži odlazak na godišnje odmore saborskih zastupnika, ali i ostalih državnih i javnih službenika, očekuje se da se te odluke izglasaju 15. srpnja.

Ako se to dogodi, NO HRT-a trebao bi raspisati natječaj za novog ravnatelja. Natječaj će trajati 45 dana pa se izbor novog ravnatelja očekuje tek u rujnu.

Podsjetimo, Sabor bi trebao donijeti odluku o izboru novog ravnatelja, a Plenković je siguran da će tako i biti.K

Premijer se osvrnuo i na borbu protiv korupcije koja “traje stalno i nema nedodirljivih”. “Poruka svima je da je korupcija neprihvatljiv fenomen u hrvatskom društvu, ali ipak nije specifična samo u Hrvatskoj”, zaključio je predsjednik Vlade, objavio je N1.

Komentari