Plenković: Kolinda Grabar-Kitarović će pobjediti, a fantomi izgubiti

Premijer Andrej Plenković prilikom posjeta 42. izdanju sajma knjige Interliber koji se održava na Zagrebačkom velesajmu rekao je kako je taj sajam sjajna prigoda da vidimo što rade naši nakladnici i pisci.

Naglasio je kako je u mandatu njegove Vlade povećan proračun ministarstva kulture za sto posto.

Upitan o tome tko su članovi HDZ-a koji su pisali poruke u grupama na Viberu i Whatsappu te radi li se o istaknutim članovima HDZ-a kao što je to rekao Branko Bačić premijer je rekao kako on to osobno ne može sve pratiti.

“Ono što je najvažnije – sloboda izražavanja da, kritike da, ali diskurs koji ste imali vidjeti prilike samo fragmentirano – aposlutno ne”, rekao je Plenković.



Osvrnuo se i na predsjedničke izbore, odnosno potporu stranke Kolindi Grabar-Kitarović. “Predsjednica će pobijediti, ima potpunu podršku HDZ-a, očekujem da će ići u drugi mandat s većinskom podrškom birača”, kazao je Plenković.

Reagirao na ankete koje bivšem sucu Mislavu Kolakušiću raste popularnost rekavši kako će Kolinda Grabar-Kitarović pobjediti, a fantomi izgubiti.

Rekao je kako još nije vidio zahtjeve HVIDR-e za smjenom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića zbog odbacivanja prijava protiv Milorada Pupovca.

Komentari