Plenković izjavio kako je Vlada odbacila oporbeni zahtjev za smjenom ministrice Divjak

N1

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak da se Vlada već očitovala o oporbenom zahtjevu da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak kad je na sjednici u prosincu odbacila taj prijedlog.

“Mi smo se već kao vlada očitovali na tragu pismenog očitovanja i bit će nastupi sutra”, odgovorio je Plenković novinarima nakon sastanka saborskog Kluba HDZ-a upitan o prijedlogu oporbenih zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici Divjak. Dodao je i da će dijelom nazočiti raspravi o ministrici Divjak, ali ne cijelo vrijeme “jer za to nema potrebe”, a u četvrtak je i sjednica Vlade te putuje u Berlin.

Vlada je na sjednici u prosincu prošle godine potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.  “U cijelosti odbacujemo sve navode iz podneska i vezano uz dio koji se odnosio na prosvjede prosvjetara, kao i sve ono što se odnosi na reformu sustava obrazovanja, rekao je tada kratko premijer Andrej Plenković.

Nakon jednomjesečne stanke Hrvatski sabor počinje novu radnu sezonu i novu sjednicu koja će potrajati do početka travnja. Sjednica će početi uobičajenim ‘aktualnim prijepodnevom’ za kojega će premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima pitanja postaviti 40 zastupnika, a poslijepodne će raspravljati o prijedlogu 31 oporbenog zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak. Taj je zahtjev pokrenuo SDP, a potpisima ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida.



Premijer je rekao i da na koalicijskom sastanku prije sjednice Kluba HDZ-a nije bilo riječi o odnosima u koaliciji i navodnim razmimoilaženjima unutar zagrebačkog HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. “Nije to uopće danas bio predmet razgovora…Pitao sam jesu li svi tu – i oni su rekli da jesu. Ta tema je trajala 30 sekundi”, dodao je.

Vezano uz navodna razmimoilaženja unutar zagrebačkog HDZ-a i Bandića predsjednik HDZ-a rekao je da mu nitko o tome nije ništa spomenuo te je podsjetio da je Bandić u koaliciji s zagrebačkim HDZ-om u zagrebačkoj Gradskoj skupštini još od ranijih izbora.

Komentari