Plenković: Imamo na raspolaganju 24,2 milijarde eura u idućih deset godina za ekonomski i društveni razvoj

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. za projekt Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP) na Institutu Ruđer Bošković.

“Umjesto klasičnih Dana otvorenih vrata ovog puta je odlučeno napraviti zložbu na Zrinjevcu. Pet najvrednijih projekata financiranih iz EU su Pelješki most, LNG terminal na Krku, širokopojasni internet, zračna luka Dubrovnik i ovaj OZIP na Institutu Ruđer Bošković”, uvodno je rekao premijer Plenković. “U ovom trenutku smo na 106% ugovorenih sredstava, isplaćeno je 46% sredstava. U plusu smo za 28 millijardi, približavaju se kraju pregovori između Vijeća, EU parlamenta i komisije o novom višegodišnjem financijskom okviru”, dodao je.

Kad se sve zbroji Hrvatska na raspolaganju ima 24,2 milijarde eura u idućih deset godina za ekonomski i društveni razvoj, naglasio je i zahvalio ministrici Tramišak.

Komentari