Plenković: Idućih dana doraditi nacrt programa mjera za obnovu Zagreba

Andrej Plenkovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu da je prvi sastanak Stručnog savjeta za obnovu Zagreba bio vrlo dobar, a na njemu su razmijenili mišljenja s brojnim stručnjacima kako doraditi nacrt programa mjera koje bi Vlada trebala usvojiti u slijedećih 30-ak dana.

“Razmijenili smo mišljenja s brojnim stručnjacima iz akademske zajednice, komora i drugih tijela, kako da u idućim danima doradimo nacrt programa mjera koje bi Vlada trebala usvojiti u slijedećih 30-ak dana sukladno Zakonu o obnovi koji je usvojen u Saboru”, rekao je Plenković komentirajući jutrošnji sastanak članova Savjeta.

“Vjerujem da ćemo dobiti kvalitetan input svih koji ga mogu i dati”, kazao je premijer na sjednici Vlade.

Također se osvrnuo na komemoraciju srpskim civilima u Varivodama, na kojoj je bio zajedno s potpredsjednikom Vlade iz redova SDSS-a Borisom Miloševićem.



Rekao je kako je tamo prije 25 godina počinjen težak zločin protiv nevinih i nemoćnih ljudi te ponovio da je to “djelo pojedinaca, a ne politika vlade i države ili prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana”.

“Mislim da je važno da u ukupnoj politici pomirbe i nizu aktivnosti koje smo poduzeli kao Vlada i parlamentarna većina nastavimo na ovaj način voditi računa o događajima iz bliske povijesti i, što je najvažnije, graditi preduvjete kvalitetnog života dostojnog 21. stoljeća upravo u dijelovima Hrvatske koji su bili ratom opustošeni”, istaknuo je.

To znači ulagati u infrastrukturu, vodu, struju, ceste, obnovu, otvaranje radnih mjesta, kaže Plenković dodajući da će se tim putem voditi gledajući upravo na područja gdje žive građani iz redova srpske nacionalne manjine.

Komentari