Plenković i HDZ-ovci večeras partijaju u hotelu Ivana Đakića

Večeras će Andrej Plenković i njegova ekipa iz HDZ-a gostiti, najvjerojatnije na teret poreznih obveznika, u hotelu Divino, koji je u vlasništvu ozloglašenog Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića.

Na zabavi u hotelu Divino bit će predsjednik vlade Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te dio saborskih zastupnika i drugih uglednika.

Zabavu kod Đakića organizira Općina Pitomača, tko će platiti račun?

Naime, Općina Pitomača danas slavi svoj dan, a tim povodom organizira svečanu sjednicu Općinskog vijeća u novoobnovljenom Domu kulture, a nakon toga organiziran je domjenak u Đakićevom hotelu. Na službenim stranicama Općine najavljeni su visoki gosti iz Zagreba, odnosno Plenković i njegova ekipa iz HDZ-a i vlade.



Tko je Ivan Đakić?

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i dugogodišnjeg šefa HVIDRA-e Ivan Đakić nedavno je uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog prijetnji novinaru i objave gnjusne slike odrezane glave kojom je ‘čestitao’ pravoslavni Božić.

Kazna nije opametila mladoga Đakića, samo je pronašao novi hobi – divljanje automobilom. U pet dana skrivio je dvije nesreće, jednu od njih zbog oklade. Okladio se da je moguće proći kroz jedan zavoj u Pitomači brzinom od 150 km/h. Đakićeva samouvjerenost je ipak veća od njegovih vozačkih sposobnosti pa je automobilom izletio s ceste i udario u betonski most. U nezgodi je lakše ozlijeđen, a liječnicima je lagao da je pao.

Ima 22 godine i – hotel 

Ni hotel do kojeg je došao 22-godišnji sin HDZ-ovog zastupnika nije bez afera. Hotel je otvoren u lipnju 2017. godine, ima 20 moderno uređenih soba i u njemu radi 10-ak ljudi. U sklopu hotela je i restoran s 300 sjedećih mjesta. Prigodom otvaranja hotela Đakić junior najavio je kako će prostor biti upotpunjen s dva velika bazena i teniskim terenima. Đakići nisu izgradili hotel, već je on postojao od prije te je samo preuređen. Hotel se prije zvao Aida, a otvoren je 2007. godine.

Đakićev izgradio bazen u hotelu našim novcem

Ministarstvo turizma Đakićevoj je firmi bespovratno dodijelilo 130 tisuća kuna. Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa ministarstva turizma ‘Konkurentnost turističkog gospodarstva’, a Đakić je dobio 130 tisuća kuna za projekt izgradnje bazena u hotelu Divino.

Đakić je preko svoje tvrtke Đakić Thim d.o.o. od Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) dobio zajam u iznosu od 374.000 kuna, gdje je pod zalog dao ‘pravo građenja’, i to na tuđoj parceli.

Radi se o spornoj parceli hotela u Pitomači. Ta parcela nije u vlasništvu ni Ivana Đakića ni njegove tvrtke, već je parcelu od 15.825 m2 na kojoj se nalaze hotel i ostali objekti kupila tvrtka Hudek-Trgotrans d.o.o. iz okolice Varaždina, u vlasništvu Stjepana Hudeka-Tomeka, prema izvoru iz Pitomače, odličnog prijatelja Josipa Đakića, doznaje Index.

Komentari