Plenković i Grlić Radman izrazili sućut nakon stravične nesreće na A4: ‘Nadležne službe pružaju svu pomoć’

Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u subotu s poljskim kolegom Mateuszom Morawieckim povodom prometne nesreće kod Brezničkog Huma u kojoj je poginulo 12 poljskih državljana te u ime hrvatske vlade izrazio sućut obiteljima poginulih.

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 40 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko pet sati i 40 minuta ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.

Plenković je na Twitteru objavio da je povodom nesreće razgovarao s poljskim kolegom.

“U ime vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć”, napisao je Plenković.



Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova potvrdio je za poljsku televiziju TVN24 da su “sve žrtve poljski državljani”.

“U ovom trenutku to možemo potvrditi”, rekao je, te dodao da je “autobus varšavskih registarskih oznaka.”

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman je na Twitteru objavio da je u razgovoru s Rauom “iskazao nadu u brz oporavak unesrećenih”, te naglasio da “nadležne službe pružaju svu potrebnu pomoć”.

“Hrvatski narod solidaran je s Poljskom i njenim građanima”, napisao je Grlić Radman.

Komentari