PLENKOVIĆ: Hrvati u BiH i Vlada RH se trude objasniti problem nemogućnosti da hrvatski narod bude legitimno predstavljen u institucijama

Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je sankcije protiv Marinka Čavare i političku situaciju u BiH.

– Druga je tema sankcija SAD-a protiv Marinka Čavare, predsjednika Federacije BiH, rekao je premijer.

– Prvi koji je reagirao i usprotivio se takvoj odluci SAD-a bio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Izrazili smo neslaganje i stav da je riječ o pogrešnoj, neutemeljenoj političkoj odluci i poruci prema legitimnom predstavniku hrvatskog naroda gdje se, između ostaloga, dovodi se u pitanje odluka Ministarstva financija budući da on nema ni imovine ni ništa u SAD-u, ustvrdio je.

Kaže kako se i Hrvati u Bih i stranke i Vlada RH trude objasniti problem koji postoji i u pogledu deficita izbornog inženjeringa i nemogućnosti da Hrvati budu legitimno predstavljeni u institucijama BiH.



– Neovisno o tome SAD je hrvatski partner i saveznik, ali postoje situacije u kojima imamo različite stavove, ovo je jedna od takvih situacija i to smo jasno prenijeli. Dobro je da je State Department jučer jasno rekao da je BiH država s tri konstitutivna naroda i vjerujem da će se to pitanje razjasniti i mi oko toga imamo vrlo precizno definiran stav, poručio je.

Komentari