Plenković: HDZ je i dalje najsnažnija stranka u Hrvatskoj

Andrej Plenković Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) obilježava 32. obljetnicu osnutka. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na grob utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na groblju Mirogoj.

“I danas 32 godine kasnije HDZ je najsnažnija politička snaga u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj u kojoj smo riješili sve temeljne nacionalne ciljeve, i slobodu, demokraciju, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, izgradili institucije. Sada je u četvrtom desetljeću naše samostalnosti cilj gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost, praćenje ključnih globalnih procesa i četvrte industrijske revolucije, ali jednako tako i zelene transformacije i digitalne transformacije”, rekao je predsjednik stranke Andrej Plenković.

Dodao je: To su teme budućnosti, onoga prema čemu smo mi svi zajedno okrenuti, ali uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti, temeljnih načela domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva, demokršćanstva, hrvatskoga identiteta i svega što okuplja hrvatski narod u hrvatskoj državi da se snažno pozicionira i u Europi i globalno. Stoga smo zahvalni i našem prvom predsjedniku i našim članicama i članovima za doprinos Republici Hrvatskoj proteklih 32 godine”.

Upitan zašto ga nema pred medijima, kratko je odgovorio: “Stalno sam pred medijima”, prenosi N1.


Komentari