Plenković: HDZ će imati najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je u nedjelju da je rezultat HDZ-a na lokalnim izborima bio jako dobar i pobjednički, a HDZ će u iduće četiri godine imati najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika.

“Naš rezultat je jako dobar, pobjednički, kada se pogledaju ukupni rezultati HDZ će ponovo izaći kao stranka koja će u iduće četiri godine imati najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika”, izjavio je Plenković u zagrebačkom izbornom stožeru HDZ-a i čestitao svima koji su sudjelovali na izborima, te posebno zahvalio sugrađanima koji su dali povjerenje kandidatima HDZ-a i partnera.

Drago mu je što su četiri HDZ-ova kandidata izravno u prvom krugu pobijedila u izborima za župane, te što u drugi krug u osam županija kandidati HDZ-a ulaze s uvjerljivim vodstvom.

Posebno je izdvojio dobre rezultate Garija Cappellija i Anđelka Stričaka u Primorsko-goranskoj i Varaždinskoj županiji, a čestitao i Ivanu Radiću u Osijeku i Vici Mihanoviću u Splitu.



HDZ će nuditi još bolja rješenja za Zagreb

Što se tiče HDZ-ova kandidata u Zagrebu Davora Filipovića, Plenković je naglasio da je on za stranku nova kvaliteta, da se fantastično isprofilirao u kampanji, te da su dobili političara pravog formata za velike utakmice.

“HDZ je druga lista na razini Zagreba, što je izrazito dobro, to je nova generacija HDZ-ovih političara u Zagrebu i vjerujem da će oni radom na terenu u sljedećim godinama stjecati više iskustva i nuditi još bolja rješenja za Zagreb”, rekao je Plenković.

Filipović se ispričao ako je rekao “koju riječ previše”

Dodao je da se veseli utakmici u iduća dva tjedna za drugi krug, istaknuvši kako je HDZ još jednom pokazao da je najsnažnija politička stranka u Hrvatskoj.

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović, koji je s nešto manje od 10 posto osvojenih glasova zauzeo četvrto mjesto, čestitao je Tomislavu Tomaševiću na ostvarenom rezultatu u prvom krugu te se ispričao protukandidatima ako je tijekom kampanje rekao “koju riječ previše”.

“Čestitao bih Tomislavu Tomaševiću na ovakvom rezultatu u prvom krugu izbora, a što se tiče mog rezultata on je skoro dvostruko bolji nego je bio 2017. godine i dvostruko bolji nego 2013. Prema tome, imamo razlog za optimizam i to je zalog za budućnost da radimo na dobrobit Zagreba”, kazao je Filipović.

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman također je čestitao Tomaševiću na velikoj izbornoj pobjedi, te ponovio da je HDZ zadovoljan svojim izbornim rezultatom.

“Mi smo sa svojim koalicijskim partnerima druga snaga u zagrebačkog gradskog Skupštini, a naš kandidat za gradonačelnika Zagreb ostvario je dvostruko bolji rezultat nego 2017.”, kazao je Herman.

Dodao je da je HDZ u Zagrebu nastupio s novim licima i vodstvom te da je na početku nove pozitivne priče.

Komentari