Plenković brani Marića: A što je problem u tome da se sastao?

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na pitanje je li ga bivša državna tajnica optužena u USKOK-ovoj aferi Vjetroelektrane Josipa Rimac ikada kontaktirala vezano za taj slučaj, rekao je kako s tom temom nema apsolutno ništa.

“Mislim da je bitno s aspekta Vlade da je poštovana sva procedura  i bankarski standardi pri odobravanju tog kredita od HBOR-a”, rekao je premijer

Na pitanje je li ministar financija Zdravko Marić bio pod pritiscima, kazao je kako to ne zna, ali zna da je taj kredit bio odobren sukladno praksi i zakonu. Podsjetio je kako je ministar Zdravko Marić danas vrlo temeljito odgovarao na pitanja o tome.

Upitan o sastanku Marića, koji je i predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a, s poduzetnikom Milenkom Bašićem, umiješanim u aferu Vjetroelektrane, Plenković je odgovorio: ‘A što je problem u tome da se sastao? Ako je on potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar financija i ako postoji nekakvo društvo, neka kompanija, neki investitor koji se žele naći s njime, ja ne vidim da je tu bilo što protuzakonito. Protuzakonito bi bilo učiniti nešto što nije u skladu sa zakonom. To je poanta’, naglasio je.



Dodao je kako je onima koji osjećaju da se na njih vrše pritisak, rekao da mu se takve stvari moraju signalizirati.

Komentari