Plenković: Bilo bi pretenciozno da već sad imamo novo ime umjesto Jelenića

N1

Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je komentirao proceduru odabira i imenovanja novog glavnog državnog odvjetnika, nakon što je Dražen Jelenić podnio ostavku na tu funkciju, nakon što je otkriveno da je mason.

“Vi znate da smo promijenili zakon, najprije smo u fazi da Hrvatski sabor razriješi gospodina Jelenića, nakon toga će uslijediti javni poziv, koji će organizirati Državnoodvjetničko vijeće i potom će se donositi odluke”, rekao je Plenković.

Novinari su ga upitali zna li se kad bi mogao biti upućen javni poziv i kad bi novi glavni državni odvjetnik trebao biti imenovan.

“Otprilike, koliko ja vidim, ovisi kad će biti razrješenje, danas nije, bit će najranije idući petak”, rekao je Plenković, dodavši da bi se javni poziv trebao dogoditi najkasnije sredinom travnja.



Odbacio je sve spekulacije o mogućim Jelenićevim nasljednicima.

“Te sve spekulacije čitam danas u novinama, nismo razriješili ni ovu proceduru za koju nismo ni znali da će nam se dogoditi, a da iz prsta u rukavu imamo drugo ime bilo bi zaista pretenciozno”, rekao je Plenković, piše N1.

Komentari