Plenković: Bez visoke stope cijepljenih, teško ćemo pobijediti virus

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor danas očekuje dinamičan dan, nakon zastupničkih govora na slobodnu temu, raspravit će Izvješće premijera Andreja Plenkovića o održanim sastancima Europskog vijeća u prvoj polovini godine, a nakon toga i prijedlog da Kazimira Bačića razriješi dužnosti ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a da za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja imenuje Renata Kunića.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zastupnicima je pričao o nizu sastanaka Vijeća u borbi protiv koronavirusa.

Naveo je i koliko doza cjepiva je u Hrvatsku stiglo, koliko ljudi je pocijepljeno, ali i koliko je donirano drugim državama. U Hrvatskoj je trenutno 1,3 milijuna neupotrebljenih doza cjepiva.

“Europsko vijeće na svakom sastanku je imalo posebnu točku dnevnog reda, posvećenu borbi protiv pandemije i podršci znanstvenicima. To je praktično bio najbrži i najveći kolektivni istraživački pothvat u povijesti”, naglasio je.



“Želimo da, koristeći i digitalnu covid-potvrdu, omogućimo što lakše kretanje ljudi, a vodimo i računa da, bez visoke stope cijepljenih, teško ćemo svi zajedno, globalno govoreći, teško pobijediti virus.”, rekao je Plenković.

Plenković je ponovio kako je Vlada mjerama i potporama očuvala radna mjesta, a da sada prelazi u novu fazu – stvaranje radnih mjesta.

Govorio je i o ulasku Hrvatsku u eurozonu. “Provodimo niz politika, naš krajnji rok za krajnji rok ispunjavanje svih kriterija bit će ožujak iduće godine. Očekujem da bismo kroz dvogodišnji staž u europskom tečajnom mehanizmu dva bili spremni za članstvo u eurozoni 2023.”, rekao je, prenosi N1.

Komentari