Plenković: Bez kvalitetnog obrazovanja nema kvalitetne i konkurentne budućnosti u Hrvatskoj

Foto: Damir Krajač/Cropix

Započela je još jedna sjednica Vlade, a na dnevnom je redu odluka o isplati sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država te odluka o isplati namjenske pomoći bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima su osnivači županije, obje radi podmirivanja dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, prenosi Direktno.

Premijer Andrej Plenković uvodno je rekao: “Zahvalio bih Banožiću, Medvedu, Božinoviću bili smo na velikoj vježbi. Vidjeli smo sve sastavnice, vježba u Divuljama je pokazala visoki stupanj pripravnosti i angažmana i vatrogasaca i policije i vojske, Civilne zaštite, HGSS-a…”.

Nadamo se da će nakon ovih kišnih dana biti manje požara, rekao je Plenković. “Zahvala svima koji sudjeluju”, poručuje.

Spomenuo je i Medveda kojemu je zahvalio jer su bili u Šibeniku na otvaranju prvog Veteranskog centra, vrijednog 90 milijuna kuna. “Imat ćemo uskoro dovršene u Petrinji, Sinju i Daruvaru. Čestitam na ideji, realizaciji. Vjerujem da ćemo omogućiti dodatne priliek da se financiraju ovakvi projekti”, rekao je.



Savjet mladih je bio iduća tema. “Bez kvalitetnog obrazovanja nema kvalitetne i konkurentne budućnosti u Hrvatskoj”, navodi.

Drago mi je da smo po izvješću Svjetskog centra za konkurentnost izrazito napredovali, rekao je Plenković.

Čestitao je Matici Hrvatskoj 180. obljetnicu. “Institucija koja njeguje hrvatski identitet, predstavlja vertikalu hrvatskog društva. I dalje je agilna, kreativna. Vlada će nastaviti dati podršku Matici Hrvatskoj”, rekao je.

Izdvojio je i posjet Požeško-slavonskoj županiji. “Važno je da pomažemo razvoju, važni su brojni projekti, osobito cesta koja bi omogućila spoj Požege na autocestu. U razdoblju pred nama nastavljamo aktivnosti koje idu u tom smjeru”, navodi Plenković.

“Konačno, dva međunarodna elementa – jedan je sastanak na kojem su bili njemački kancelar Scholz i Charles Michel gdje se razgovaralo o europskoj perspektivi nama susjednih zemalja sve u perspektivi ruske agresije na Ukrajinu… Na tome tragu pozdravljamo izjavu u nedjelju u Bruxellesu. Glavna tema bilo je emancipirati neravnopravan položaj Hrvata u BiH”, kaže premijer.

“Nastavit ćemo aktivnosti i dalje, pomagati Hrvatskom narodnom saboru BiH. Drago nam je da smo tu temu stavili u sam vrh prioriteta političke agende u EU što naravno nije bio slučaj”, zaključio je.

 

Komentari