Plenković: Bernardić je nezreli političar koji sam sebe diskvalificira za sve ozbiljne funkcije u RH

Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je aktualne političke događaje u Hrvatskoj te najavio da će HDZ uskoro predstaviti svoj program za predstojeće parlamentarne izbore.

“HDZ je u završnoj fazi izrade programa. Prikupili smo prijedlog ŽO za liste pa ćemo proći i zadnju glazuru liste i programa s glavne idejama. Ključ je da je naša Vlada kako je realizirala svoja politička obećanja iz 2016. godine kao i brojna krizna upravljanja, pa i ovaj najveći problem do sada – pandemija koronavirus. Mjere koja smo dali poduzetnicima osigurali smo radna mjesta i gledamo kako da nastavimo s potporama za najugroženije sektore”, kazao je premijer.

Kratko je komentirao i situaciju s “tajnim memorandumom” vezanim u iz INA-u.

“Vlada štiti interese INA-e i ona je nama vrlo važna.”



Dok je ministar Tomislav Ćorić pojašnjavao situaciju s memorandumom odigrao se igrokaz između njega i i novinara N1 Krešića. Tom je prilikom ministar istaknuo da se zna što se piše u internim novinarskim grupama pa su novinari upitali Plenkovića kako je to moguće i prisluškuje li ih netko.

“Ne dolazi u obzir takva teza, to je nemoguće i to najsnažnije demantiram. Nemamo uvid u nikakvu korespodenciju, a pogotovo u novinarsku. Nema nikakvog prisluškivanja, iščupajmo to iz korijena.”

Osvrnuo se i na teze šefa SDP-a Davora Bernardića.

“Davor Bernardić je nezreli političar koji pokazuju nezrelost i nedoraslost i katkad to prelazi granice dobrog ukusa i sam se diskvalificira za sve ozbiljne funkcije u RH.”

Komentari