Platila podmetanje požara u konkurentskom lokalu

Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački policajci prijavili su u četvrtak 35-godišnjakinju koja je u studenom platila 34-godišnjaku da zapali konkurentski ugostiteljski objekt na području Bjelovara, što je on i učinio napravivši štetu od 840.000 kuna.

Policija je priopćila da su se 35-godišnjakinja i 34-godišnjak početkom studenoga sastali u Bjelovaru i dogovorili da će on za novac zapaliti ugostiteljski objekt na području općine Dubrava u vlasništvu tvrtke iz Marinkovaca.

Nakon dogovora, 34-godišnjak se 13. studenoga oko 2 sata dovezao do lokala i metalnom polugom provalio u objekt koji je zatim zapalio.

Požar se proširio na cijelu unutrašnjost ugostiteljskog prostora koji je u potpunosti izgorio dok je 34-godišnjak automobilom pobjegao s mjesta događaja.



Nekoliko dana kasnije, prema prethodnom dogovoru, 34-godišnjak je za podmetanje požara od 35-godišnjakinje primio dogovorenu novčanu svotu. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 840.000 kuna, izvijestila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičena 35-godišnjakinja je prijavljena redovnim putem.

Komentari