PLAN SE IZJALOVIO: Opljačkali banku pa im se urušio tunel za bijeg, u pomoć pozvali – policiju

Foto: Twitter

Banda pljačkaša banaka bila je primorana pozvati u pomoć rimsku policiju da ih izvuče iz tunela koji su sami iskopali, ali se urušio za vrijeme pljačke koju su očito loše isplanirali, objavili su danas talijanski mediji.

Članovi spasilačke službe izvukli su u četvrtak navečer oko 20 sati jednog ozlijeđenog čovjeka iz urušenog tunela te su ga prevezli u bolnicu, a policija je u međuvremenu privela trojicu njegovih suučesnika u pljački. Pretpostavlja se da je poziv za pomoć poslao jedan od pljačkaša.

Pokušali opljačkati banku

Članovi bande, dvojica Rimljana i dvojica Napolitanaca, iskoristili su dugi vikend usred Ferragosta, kada je većina talijanskih tvrtki zatvorena da provale u banku i u obližnje tvrtke.



No plan im se izjalovio jer su loše iskopali tunel do banke koji se urušio pa su u pomoć bili primorani pozvati – policiju.

“Upomoć, molim vas, dođite i oslobodite me”, poziv je koji je spasilačkoj službi uputio muškarac nakon što se urušio tunel koji je iskopao zajedno sa svojim kolegama.

Spasilačke službe iskopale drugi tunel

Članovi spasilačke službe, među kojima su i stručnjaci obučeni za pomoć ugroženima nakon potresa, morali su iskopati drugi, paralelni tunel da bi pomogli.

Mediji pišu da je za vrijeme procesa spašavanja zarobljeni čovjek dobivao tekućinu i kisik koji su ga održavali na životu.

 

Komentari