PJEŠAK NA AUTOCESTI HAK moli vozače za dodatan oprez

Na autocesti A3 između čvora Ivanić Grad i Križ u petak ujutro uočen je pješak pa Hrvatski autoklub (HAK) moli vozače za dodatan oprez.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje policijski službenici kontroliraju provođenje mjera Stožera civilne zaštite.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za sav promet zatvoren je izlaz na čvoru Oštrovica iz smjera Zagreba prema Rijeci te državna cesta između Lučica i Kikovice (DC3) u smjeru Rijeke.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, HAK vozačima i putnicima savjetuje da se prije putovanja informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu  i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba.

Prema Odluci Nacionalnog stožera, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.

Mole se putnici koji su upućeni u samoizolaciju u svoja prebivališta na otocima Korčuli i Hvaru da koriste trajektnu liniju Orebić – Dominče odnosno Drvenik – Sućuraj.

Komentari