Pijan izazvao nesreću, poginuo vozač traktora

Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se u petak popodne dogodila u mjestu Batrina poginuo je vozač traktora (58), potvrdila je u subotu nakon očevida brodsko-posavska Policijska uprava, izvijestivši da je nesreću izazvao pod utjecajem alkohola 79-godišnji vozač osobnog automobila.

Nesreća se dogodila oko 15,50 sati u ulici Cerje, koja koja vodi od Pleternice prema Batrini, a očevidom je utvrđeno da vozač osobnog automobila nije držao dovoljan razmak između svog vozila i traktora te je u jednom trenutku udario u stražnji dio traktora koji je zatim sletio u odvodni kanal.

“Pri slijetanju je došlo do otpadanja prednjeg kotača prilikom čega je 58-godišnji vozač ispao iz traktora u kanal, pod stražnji kotač traktora koji ga je pregazio. Na mjestu događaja 58-godišnjak je smrtno stradao. Policija je alkotestirala 79-godišnjeg vozača automobila te mu utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 0,94 promila nakon čega je uhićen i doveden u policijsku postaju”, rekao je za Hinu nakon očevida glasnogovornik brodsko-posavske policije Krešimir Šimić.

Državno odvjetništvo i policija utvrdili su da traktor kojim je upravljao poginuli muškarac nije bio neregistriran i nije imao registracijske oznake.



Komentari