Peternel: ‘Troskotu bi kolege trebali pojasniti da NE postoji odredba u Kaznenom zakonu po kojoj bi se ‘Za dom spremne’ na komemoraciji moglo kazneno procesuirati’

Igor Peternel Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U petak se u Hrvatskoj ponovno pokrenula polemika oko pozdrava ‘Za dom spremni’, kada je predsjednik Zoran Milanović na komemoraciji Maslenice otišao zbog pojedinaca koji su se pojavili u crnom, sa zastavama HOS-a. 

Zvonimir Troskot iz Mosta komentirao je istupe HOS-ovaca i Milanovića i ustvrdio da se osobe s obilježjima totalitarnih režima treba kazneno goniti.

“To troje ljudi se kasnije kazneno procesuira jer se zna, po zakonima i Republike Hrvatske i Europske Unije, da se za svako obilježje kojim se veličaju totalitarni režimi, treba procesuirati.”

Peternel: Ne postoji odredba u Kaznenom zakonu

Oko njegove izjave oglasio se i Igor Peternel iz Domovinskog pokreta koji mu je poručio da u Hrvatskoj, tvrdi Peternel, ne postoji odredba u Kaznenom zakonu po kojoj bi se moglo procesuirati te osobe.



“Zvonimiru Troskotu bi kolege iz MOST-a trebali pojasniti da NE postoji odredba u Kaznenom zakonu po kojoj bi se Za dom spremne na današnjoj komemoraciji moglo kazneno procesuirati! Iako on to priželjkuje! Jednako kao sto se ne procesuira ni ljubitelje crvenih petokraka i totalitarnih komunističkih ubojica!”, napisao je Peternel na Facebooku.

Komentari