Peternel: Stranka se brendirala na Škorinom imenu, ali je ona brendirala i niz drugih ljudi. Što se mene tiče, može ju voditi Penava

Igor Peternel Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Već nekoliko dana traje sukob između Miroslava Škore i člana Predsjedništva Domovinskog pokreta Igora Peternela. Sukob je na N1 komentirao sam Peternel koji je rekao da je nazvao Škoru nakon što ga je smijenio s mjesta u svom saborskom uredu.

Peternel je istaknuo kako mu je rekao “da za sve postoji način”.

“Jako mi je važna forma, način, jer to određuje finoću u prostoru djelovanja. Smetalo me da nije sa mnom razgovarao, nije me pozvao da ostupim. Ja bih to učinio, vratio bih se na fakultet i to nije velika stvar. Nisam očekivao da ću ostati na toj funkciji, ali sam mislio da će to čekati prvi radni dan, 1. rujna. Očito mu se žurilo”, istaknuo je Peternel.

Dodao je kako mu je rekao da “ne može razumjeti njegov potez i da je dva tjedna pristojno i za njega nespecifično šutio i da se baš na njemu našao iskaljivati”.



“Volio bi on smjenjivati saborske zastupnike, ali ne može pa sad smjenjuje sve koje može. Nema problema, ako je on sretan, neka je”, rekao je Peternel.

‘Ne znam kako je interna prepiska završila u medijima’, čudi se Peternel

Na upit što je mislio time kad je u stranačkoj grupi napisao da treba uzeti stvari pod kontrolu, odgovorio je kako ne želi komentirati internu prepisku.

“Interna je zato da ostane interna. Zašto je završila u medijima, nije mi poznato. To se mora razriješiti. Sazvano je Predsjedništvo i Domovinski odbor za sljedeći tjedan. Mi moramo članove i birače obavijestiti o odlukama. Što će biti sa Škorom, hoće li ostati potpredsjednik Sabora… O svemu se mora odlučiti i komunicirati prema članovima”, istaknuo je Peternel.

Iskazao je uvjerenje da će se stranački Sud časti sastati ovog tjedna, ali da nema informaciju jer “nije član i na godišnjem je”.

“Neću prejudicirati odluke Suda časti, samo ću reći da kao prvi suradnik nisam bio obaviješten o njegovoj ostavci. Tvrdim da kad je ostavka dana ona se ne može povlačiti. Škoro je dao ostavku i otišao na turneju po ograncima u Dalmaciji u društvu svoje suradnice i vratio se ohrabren… Na Facebooku možete nešto izbrisati, ali u životu ne možete. Ne vidim zašto bi Ministarstvo uprave oklijevalo”, naglasio je.

Na upit o tome je li ovo kraj Domovinskog pokreta, Peternel je rekao da se “stranka brendirala na imenu Miroslava Škore”.

“Ali stranka je brendirala i niz drugih ljudi, saborskih zastupnika koji pošteno rade svoj posao. Siguran sam da Domovinski pokret ima budućnost, onakvu kakvu će sam trasirati. Na članovima je da rješavaju probleme građana”, istaknuo je.

O tome hoće li Domovinski pokret to sve raditi na čelu s Ivanom Penavom, Peternel je odgovorio: “Što se mene tiče, da”, objavio je N1.

Komentari