Petek: Sve je ovo kikiriki, u zagrebačkoj blagajni nedostaju milijuni

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Nezavisni zagrebački gradski zastupnik Renato Petek osvrnuo se danas na nova uhićenja te odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića o smanjenju broja gradskih ureda.

“Očekujemo daljnje raščišćavanje”, rekao je Petek te dodao kako su uhićeni samo “sitne ribe” naspram pravih aktera.

“Vidjet ćemo hoće li neki krak od ovih svih istraga doći do onih koji su obnašali dužnosti u izvršnoj vlasti pokojnog gradonačelnika Bandića”, poručio je.

“No, sve je ovo kikiriki, ovo je sitan novac o kojem se priča, 13.000 kuna ili 23.000 kuna za nekakvu kućicu. U zagrebačkoj blagajni nedostaju milijuni i one najveće afere očekujem da tek budu otvorene – i vezano za gospodarenje otpadom, žičaru, pročistač voda, građevinske dozvole i razne situacije u izgradnji grada gdje je Grad Zagreb oštećen za višemilijunske iznose”, poručio je Petek.



Osvrnuo se i na poziciju HDZ-a

“Posebno mi je smiješno da oni prozivaju Tomaševića i uspoređuju ga s Milanom Bandićem”, kazao je te ustvrdio kako ih je nemoguće uspoređivati, piše Večernji list.

S obzirom na uhićenje Patrika Šegote, bivšeg direktora zagrebačkih gradskih groblja, naveo je kako je on bivši član HDZ-a koji se potom priključio stranci bivšeg gradonačelnika.

“Bio je prigrljen u stranku Milana Bandića. Brzo je napredovao, bilo je i onih koji su se zalagali da ima značajniju funkciju, tvrdi te se osvrće na pitanje odgovornosti HDZ-a.

“Odgovornost HDZ-a postoji, pogotovo politička. Branili su Milana Bandića. Nisu bili direktno odgovorni ako nisu imali svoje članove kao direktore i na mjestima pročelnika, vidjet ćemo hoće li neki krak istraga doći do njihovih članova, navodi i dodaje:

“Ide se prema ljudima koji više nemaju funkcije. Ne sjećam se da je ikada netko bio uhićen kada je trebao HDZ-u. Dok je Milan Bandić trebao HDZ-u, skupljao žetončiće, radio je u Zagrebu što je htio. Prema snimkama, to se vidi. Ljudi su bili bahati, uvjereni da se ništa neće dogoditi”, tvrdi Petek.

Gradski uredi

“Imamo jednu racionalizaciju broja ureda. Hoće li doći do smanjenja troškova, manje je važno, kazao je te ustvrdio da je važno da uredi dobro funkcioniraju.

“Podržat ćemo ovaj prijedlog”, kazao je Petek.

“Svakih šest mjeseci moći ćemo propitkivati je li bolje ovako, drugačije ili kako je bilo”, dodaje.

“Imali smo prijedloge koji su djelomično bili uvaženi. Možemo to propitkivati nakon nekog vremena”, zaključuje.

Više o samim uhićenjima pročitajte OVDJE.

Komentari