Petek: Pucajte bandićevi jataci – izdržat ću! Nastavit ću raditi na oslobađanju našeg grada iz zatočeništva privatnih i sebičnih interesa jataka, kumova i frendića

Renato Petek/Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević vjerojatno će 15. srpnja na sjednici Skupštine Grada Zagreba predložiti plan restrukturiranja gradske uprave.

Prema tom planu, broj pročelnika bi se sa sadašnjih 27 trebao smanjiti na 15 ili nešto više.

Primjedbe na svoj rad kao zastupnika u Gradskoj skupštini dobio je političar Renato Petek. O tome se u ponedjeljak osvrnuo na svojoj Facebook stranici.

“Pucajte bandićevi jataci – izdržat ću!
Dobio sam ovih dana tri nove tužbe vezane uz moj rad zastupnika u Gradskoj skupštini. Sada me orkestrirano zbog javnih istupa o žičari tuže izvođač radova na žičari GIP PIONIR i stručni nadzor projekta, ZEM NADZOR te C.I.O.S. zbog komentara o aferi Agram, iako već od ranije imam tužbe Petra Pripuza i Tajane Tomašević, rođ. Beroš. Svi tvrde da im u istupima nanosim štetu njihovom ‘poslovnom ugledu i dobrom glasu, a tim i neimovinsku štetu’.
Povod za tužbu oko žičare PIONIRu i ZEM NADZORU je bio moj istup u medijima pod naslovom ‘Nameće se pitanje, upravlja li projektom žičare mafija ili Grad?’ te komentar da je meni ‘priča o žičari toliko odvratna i štetna za Zagreb’. Uz to, navode i istup oko paleži automobila gospođi koja živi uz trasu žičare, a koja se žalila na buku koju ista proizvodi.
Uz njih, tužbu je podigao i C.I.O.S. iako od ranije imam tužbe Petra Pripuza i njegove dugogodišnje desne ruke i prokuristice Tajane Tomašević, rođene Beroš. U postupku su i suđenja Bandićeve članice i uzgajivačnice svinja na Jakuševcu i na građanskom i kaznenom sudu.
Situacija s ukupno 8 tužbi, a s obzirom na percepciju rada hrvatskog pravosuđa, nije ugodna za mene i moju obitelj. Neće me slomiti i zaustaviti da u javnost iznosim ono što smatram važnim informacijama do kojih dolazim kao zastupnik građana u Gradskoj skupštini.
Imam kriterije oko kriminala i moralne vrijednosti od kojih ne odstupam, i dalje ću se voditi time da ću zbog javnog interesa objaviti na što se troši naš novac. I to bez obzira tko je na vlasti. Za mene ne postoje naši i vaši. Samo istina i ono što je ispravno, bez obzira šteti li mi osobno takav stav i način rada te imam li ili ne zbog toga široku podršku javnosti. Neću paziti hoću li se zamjeriti u centrima moći i pravim upraviteljima Zagreba koji se prema našem grad ponašaju kao prema bombonjeri iz koje se mogu sladiti do mile volje, a mi, građani, nek’ to plaćamo.
Svakim danom ću nastaviti raditi na oslobađanju našeg grada iz zatočeništva privatnih i sebičnih interesa jataka, kumova i frendića”, piše Petek na svom Facebook profilu.



 

Komentari