Petek objavio popis kvarova na tramvajima ZET-a: Čudo je i sreća da nemamo puno više nesreća zbog lošeg održavanja vozila

Nakon što je izašla vijest kako je zaposlenik ZET-a u garaži u Podsusedu dobio otkaz kada je nadležne upozorio loše radne uvjete i sumnjive poslove, sada i Renato Petek kandidat SDP-a za dogradonačelnika na Facebooku objavljuje i popis kvarova zbog čega su tramvaji povučeni iz prometa 5 dana mjeseca ožujka.

Podsjetimo, Antonio Perez, koji je radio u ZET-u 11 godina, poslao je u veljači ove godine mail direktorici Ljubi Romčević Žgeli, direktoru voznog parka Ivanu Čuljku, šefu interne kontrole Slobodanu Milosavljeviću te svim kolegama u podružnici Servisi i povjereniku sindikata Borisu Jamniću iz Novog sindikata.

Perez je odbijao potpisivati ‘muljaže’, upozoravao je nadležne da nešto nije u redu. Svjedočio je neovlaštenom točenju plina vozilima koja nisu ZET-ova, gledao je kako mehaničari traže alat, ali ga ne mogu dobiti i sl.

Osam dana kasnije, sindikalni povjerenik dobio je dopis predsjednice uprave u kojem je navedeno da počinje ‘savjetovanje o namjeravanoj odluci otkaza Ugovora o radu radniku Antoniu Perezi’.



Popis kvarova

Renato Petek objavio je na Facebooku popis kvarova na tramvajima iz kojega se može vidjeti kako značajna broj se odnosi i na ozbiljne i potencijalno opasne kvarove, a time se može zaključiti kako upozorenja Pereze nisu bez pokrića.

“Situacija u ZET-u je alarmantna! Pogledajte popis kvarova zbog čega su tramvaji povučeni iz prometa 5 dana mjeseca ožujka. Sutra u 10 sati na pressici na autobusnom terminalu Glavnog kolodvora objavljujem dokumente o sigurnosti ZET-ovih vozila u prometu, a koje USKOK posjeduje već dvije godine. Tehnička ispravnosti tramvaja i autobusa sve je niža, čudo je i sreća da nemamo puno više nesreća zbog lošeg održavanja vozila nesposobne i koruptivnim radnjama obilježene uprave ZET-a”, piše Petek u svojoj objavi.

Radnik prozvao direktoricu ZET-a zbog loših uvjeta i sumnjivih poslova pa dobio otkaz

Komentari