Petek: SDP je za mene završena priča. Neću se učlanjivati

Cropix

Zastupnik Gradske skupštine grada Zagreba Renato Petek gostovao je u emisiji Večernjeg lista. Govorio je, između ostalog, o odbijenici koju je dobio od SDP-a, o najavljenom Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba te referendumu o GUP-u kojeg traži dvadesetak oporbenih zastupnika.

Na pitanje zašto je dobio odbijenicu od SDP-a, Petek je rekao: “Ne, neko jasno objašnjenje nisam dobio. Navodno je neka procedura u pitanju. To je bilo objašnjenje, to je bilo očito u bespućima procedure koju ja ne poznajem jer nisam bio član SDP-a. No, pod istim tim uvjetima primljeni su svi ostali članovi stranke ‘Naprijed Hrvatska’ u gradu Zagrebu. Eto, svi su bili primljeni osim mene. Za mene je bio neki drugi moment”.

Na pitanje kako to da on dandanas ne zna objašnjenje, gradski zastupnik je naveo kako je razgovarao s nekim članovima te da se, prema njemu, dogodila paradoksalna situacija.

“O razlozima ne mogu govoriti ni istraživati jer je to unutar druge stranke čiji član nisam i ne poznajem dovoljno dobro proceduru. Poruka je bila da nisam dobro došao. Nije to bio samo taj moment.”



Kako je kazao, on i drugi članovi stranke ”Naprijed Hrvatska” bili su zainteresirani ući u SDP jer su donijeli odluku da pokušaju smanjiti fragmentaciju na lijevom centru. Cilj je bio da pokušaju objediniti snage.

“Potom je iznesen prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića koji me predložio na Glavnom odboru – naveo je Petek i kazao kako je to bilo za poziciju izvršnog tajnika. Petek je, kako kaže, napisao prijedlog rada kako više biti na terenu i upravo zbog toga ga je Bernardić predložio na poziciju izvršnog tajnika.

“Iako je to bilo predloženo na glavnoj sjednici, prijedlog je bio naprasno povučen” kazao je nezavisni gradski zastupnik navodeći kako to nije bila jedina situacija već, bilo ih je više.

Nemam problema kandidirati se za gradonačelnika

Na pitanje je li to zbog toga što previše napada aktualnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, zastupnik je odgovorio: “Ja sam čuo više tih špekulacija. Od toga da ja samostalno napadam do toga da nekom smetam za njihove ambicije, no možda bi SDP trebao dati neki stav o tome što se dogodilo jer meni je teško to istraživati”.

Petek se osvrnuo i na intervju tajnika SDP-a Nikše Vukasa u kojem stoji kako oni i dalje žele Peteka u SDP-u i ustvrdio: “SDP je za mene završena priča. Neću se učlanjivati”.

Petek se osvrnuo na svoju suradnju s Darijem Juričanom: “Javio mi se kad je počeo snimati film jer ja sam poznat po tome da postavljam puno pitanja. On je krenuo raditi to što radi, prikazivati kako radi Milan Bandić na drukčiji način”.

Na pitanje kako komentira podršku koju mu je dao Juričan u slučaju da se kandidira za gradonačelnika Zagreba, Petek je naveo: “Nemam problem kandidirati se. Dovoljno sam upoznao grad i s određenim rješenjima o kojima govorim, na području gospodarenja otpadom, kulture, socijalne skrbi mogu pridonijeti gradu. Sve ovisi o tome kakav tim mogu sakupiti”.

“Ako će Bandić biti kandidat, onda će cilj oporbi biti da bude što manje listi. Ja nemam problema biti treći ili peti na listi. Grad više ne može čekati”, rekao je Petek za Večernji list.

Komentari