Petek dobio nekoliko tužbi: Što je bolje – platiti pola milijuna kuna ili se voziti u gepeku?

Facebook

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i 14. na koalicijskoj listi demokrata i laburista u prvoj izbornoj jedinici Renato Petek putem svojeg Facebook profila komentirao je tužbe koje je dobio, zato što je, kako kaže, govorio istinu o tvrtkama koje posluju s Gradom.

Njegovu video objavu prenosimo u cijelosti:

“Što je bolje — platiti pola milijuna kuna ili se voziti u gepeku?

Obaveza političara je građanima govoriti istinu. Zbog toga što sam govorio o poslovima zbrinjavanja otpada, o zaštitarskim poslovima te o uzgoju svinja na Jakuševcu, dobio sam više tužbi i opomenu pred tužbom.



Kada bih izgubio sve te parnice, morao bih platiti više od pola milijuna kuna kazne, a tuže me radi narušavanja njihova ugleda, časti i dostojanstva.

Ti vlasnici tvrtki, kao i tvrtke same koje zbog sumnjivih poslova s Gradom spominjem u svojim javnim istupima.

 

Što je bolje — platiti pola milijuna kuna ili se voziti u gepeku? ?

Objavljuje Renato PetekUtorak, 23. lipnja 2020.

Smatram da je sloboda izražavanja osnova demokratskog društva, a uvjet društvenog napretka da je zagarantiran ustavom RH, kao i konvencijama Europske unije.

No, u našem društvu očito neki smatraju da su još uvijek nedodirljivi. Poslovanje privatnih tvrtki s Gradom, koje plaćamo javnim novcem, javni joj je interes. Ako u nekoj tvrtki radi sestra nekog ministra onda je to činjenica koja može štetiti tom ministri ako je on u sukobu interesa.

Nikad me nećete spriječiti da nastavim, na svoj način, raditi svoj posao boreći se za transparentnost i istinu, a protiv pogodovanja, klijentelizma i nepotizma.

Ili možda mislite da bi trebao biti sretan što sam dobio samo sudske tužbe, a ne vožnju u gepeku.

Petek: Bilo je i ranije najava tužbi. Ukoliko dođe do toga, bit će prva takva

Komentari