Petek: Bilo je i ranije najava tužbi. Ukoliko dođe do toga, bit će prva takva

Tomislav Kristo / CROPIX

Pročelnica grada Zagreba Mirka Jozić u subotu je najavila u priopćenju tužbu protiv predsjednika Kluba nezavisnih zastupnika Renata Peteka. Podsjećamo, on je nedavno održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio obim poslova koje privatne zaštitarske tvrtke obavljaju za grad Zagreb. Suprug Mirke Jozić vlasnik je jedne od navedenih zaštitarskih tvrtki Bilić-Erić.

Petek: Odabranim privatnim tvrtkama koje posluju s Gradom Valentinovo je svaki dan

“Što se tiče gospodina Renata Peteka i njegovih učestalih pokušaja diskreditacije, ponižavanja, omalovažavanja te narušavanja mojeg ugleda i časti, gospodin Petek imat će priliku govoriti pred sudom”, istaknula je u priopćenju pročelnica Mirka Jozić.



Ured za javnu nabavu i Mirka Jozić: Nema sukoba interesa u poslovanju Grada Zagreba i zaštitarskih tvrtki

Portal Otvoreno pitao je gradskog zastupnika Renata Peteka je li primio tužbu.

“To je tek najava. Ukoliko stvarno dođe do tužbe rado ću predstaviti dokumente koje sam službeno dobio iz grada Zagreba o obimu poslova koje privatne zaštitarske tvrtke rade s gradom”, rekao je Petek.

“Bilo je nekoliko najavi tužbi do sada, no do sada nije podignuta nijedna. Niti onda kada je gradonačelnik Milan Bandić direktno na aktualnom satu prilikom sjednice rekao: ‘Javit će vam se moji odvjetnici'”.

“Ukoliko ova tužba zaista bude pokrenuta to će biti prva takva. Ovisno što će u tome stajati, očitovat ću se o tome”, rekao je Renato Petek za Otvoreno.

 

Komentari