Petar Škorić napušta Gradsko vijeće Splita: Dužnosti prepuštam novom stranačkom vodstvu

Bozidar Vukicevic / CROPIX

Prvi potpredsjednik splitskog Gradskog vijeća i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić objavio je u subotu da se povlači sa svih dužnosti u Gradskom vijeću te je podsjetio kako se nije kandidirao na unutarstranačkim izborima u nedjelju.

Ostavku je objavio na svom facebook profilu, a u objavi je podsjetio da se nije kandidirao na unutarstranačkim izborima  te je poručio kako završetak drugog predsjedničkog mandata dočekuje ponosan i zahvalan sa svima zbog kojih je, kako navodi, HDZ danas najjača politička opcija u Splitu.

“Svjestan važnosti političkog trenutka i odgovornosti koju nam je donijela izborna pobjeda, odlučio sam se povući sa svih dužnosti u Gradskom vijeću Grada Splita. Dužnosti vijećnika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća prepuštam novom stranačkom vodstvu u iskrenoj želji da se kroz iste i svoj zacrtani smjer dodatno afirmiraju do sljedećih lokalnih izbora. U najboljoj namjeri i s ciljem kontinuiteta dobrog upravljanja gradom, svoje znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje svim članovima naše pobjedničke stranke”, poručio je na društvenoj mreži Škorić.

Na kraju se zahvalio svim svojim suradnicima, članovima i simpatizerima na, kako je rekao, potpori i razumijevanju tijekom svih godina u kojima su zajedno učvrstili političku zajednicu, sa željom da osnaženi novim stranačkim vodstvom i novom energijom nastave pobjednički niz i daljnje uspješno djelovanje.



Puljak jučer dala ostavku na mjesto potpredsjednice

I potpredsjednica Gradskog vijeća Splita Marijana Puljak (Pametno) jučer je dala ostavku na tu dužnost. Njena stranka je na zadnjim izborima ušla u koaliciju sa Strankom sa imenom i prezimenom Dalije Orešković, a nedavno su ime svoje stranke promijenili u Centar. Upravo jučer stranku Marijane Puljak napustilo je pet članova i gradskih vijećnika.

Komentari